duminică, 3 februarie 2013

Hacker olandez extradat din Romania, a fost condamnat in SUA la 12 ani de inchisoare

Hacker-ul olandez a fost condamnat la 12 ani de inchisoare, in Statele Unite, pentru furtul a numeroase carduri de credit si utilizarea frauduloasa a acestora, dupa ce a fost extradat din Romania.
 Schrooten, cunoscut sub numele de “Fortezza” in lumea hackerilor, a fost extradat din Romania.

Hackerul a fost acuzat de piraterie informatica, frauda bancara si furt de identitate, potrivit lui Jenny Durkan, un procuror districtual din statul Washington, pe Coasta de Vest.

“Vanzand datele a peste 100.000 de carduri de credit, furate de hackeri, Schrooten a contribuit la crearea unei piete negre rentabile de date informatice furate”, a declarat Durkan, citat intr-un comunicat.

Schrooten, in varsta de 22 de ani, lucra impreuna cu un complice care fura carduri de credit infectand terminale. Olandezul si complicele sau, identificat ca fiind Christopher Schroebel, in varsta de 21 de ani, originar din Maryland, pe Coasta de Est, vindeau datele cardurilor de credit pe Internet, potrivit procurorilor.

Anchetatorii estimeaza ca zeci de mii de persoane au fost afectate. Prejudiciul se ridica la peste 63 de milioane de dolari.

Sursa : m1shu.wordpress.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu